Sivilce


Kara Merhem (İhtiyol) Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kara Merhem (İhtiyol) Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kara merhem nedir? Kara merhem (ihtiyol), iltihaplı cilt rahatsızlıklarında kullanılan ve antiseptik (mikrop öldürücü) özelliği bulunan bir merhemdir. İlacın ismi ihtiyol pomad olarak bilinse de halk arasında kara merhem olarak bilinmektedir. Merhemin renginin siyaha yakın olması ile toplumda kara merhem ismini almıştır. Kara merhem bir kaç... Devamını Oku

..
Cilt Hastalıkları18 Nisan 2017
Sivilce Tedavi Yöntemleri

Sivilce Tedavi Yöntemleri

Sivilce nedir? Sivilce, cilt altında oluşan küçük çaplı enfeksiyonlardır. Cilt altında sivilceye neden olabilecek birden fazla risk faktörü vardır. Sivilcenin sebebini bulmak uygulanacak tedavi için önemlidir. Sivilceye sebep olan faktörü bulmak sivilcenin tedavi edilme süresinin kısaltılmasını sağlar ve zaman kaybı oluşmasını... Devamını Oku

..
Cilt Hastalıkları12 Nisan 2017
Sivilce Nedir? Neden Çıkar?

Sivilce Nedir? Neden Çıkar?

Sivilce nedir? Sivilce cilt altında oluşan çoğunlukla iltihaplı enfeksiyonlardır. Sivilce, ergenlik çağından itibaren ileri yaşlara kadar vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilir. Sivilce bazen uç kısmı iltihaplı, bazen de dışa doğru kızarıklık şeklinde görülebilir. Her cilt altı enfeksiyonu sivilce değildir. Özellikle vücutta çıkan ve... Devamını Oku

..
Cilt Hastalıkları10 Nisan 2017
Arap Kızı Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?

Arap Kızı Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?

Arap kızı kremi Arap kızı kremi, ciltte oluşan sivilceler, lekeler ve çillerin tedavisinde kullanılır. Arap kızı kreminin cildi besleyici ve onarıcı özelliği bulunmaktadır. Sivilceleri iz bırakmadan tedavi edebilir. Arap kızı kremi cilde günde 3 kez uygulanabilir. Ara kızı kremini kullanırken çok fazla güneşe maruz kalmamaya dikkat... Devamını Oku

..
Cilt Sağlığı & Güzellik7 Nisan 2017
Sivilce ve Lekeler İçin Karbonat Maskesi

Sivilce ve Lekeler İçin Karbonat Maskesi

Karbonat maskesi Karbonat veya sodyum bikarbonat, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanımı yaygınlaşmıştır. Kullanım alanları oldukça geniş olan karbonatın cilt sağlığı için kullanımı uygundur. Karbonatın antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerindeki bakteri ve diğer mikropların etkisiz hale getirilmesinde kullanılır. Cilt mikroplardan... Devamını Oku

..
Cilt Sağlığı & Güzellik5 Nisan 2017
Limon Yağının Faydaları

Limon Yağının Faydaları

Limon yağı Limon yağı limon kabuklarının sıkılması ile elde edilen bir yağdır. Meyvesinin içerisinde olduğu gibi kabukları da C vitamini açısından zengindir. Limon kabuğu yağı çoğunlukla cilt üzerinde meydana gelen tahrişlerde ve cildi beslemekte etkilidir. Limon kabuğu yağı ciltteki mikropları temizleyerek cildin daha canlı ve parlak... Devamını Oku

..
Bitkisel Tedavi27 Mart 2017
Solaryum zararlı mı?

Solaryum zararlı mı?

Solaryum nedir? Solaryum gerçek güneş ışığına maruz kalmadan yapay güneş ışınları ile cildin renk tonunu koyulaştırma işlemidir. Bu işlem sırasında bir kabine hareketsiz bir şekilde uzanılır. Daha sonra güneşin sağlamış olduğu UV-A, UV-B ve UV-C ışınları yapay olarak verilir. UV-A ışınları cildin renk tonunu ayarlayan renk... Devamını Oku

..
Cilt Sağlığı & Güzellik3 Mart 2017
Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Aspirin maskesi nedir? Aspirin tabletler asetil salisilik asit içeren, ağrı kesici ve kan sulandırıcı olarak kullanılan bir ilaçtır. Aspirinin içerisindeki asit ciltteki enfeksiyonların ve sivilcelerin iyileşmesi ve ciltte oluşan lekelerin azalması için kullanılabilir. Ayrıca aspirin maskesi saç bakımı için uygulanabilir. Saç derisinin daha... Devamını Oku

..
Cilt Sağlığı & Güzellik17 Şubat 2017
Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım Sabunu Faydaları

Bıttım sabunu nedir? Bıttım sabunu, yabani fıstık (menengiç, çitlembik, çedene) bitkisinin yağından elde edilmektedir. Ülkemizde çoğunlukla doğu Anadolu bölgesinde yetişen bir bitkidir. Yabani fıstık bitkisinin mikrop öldürücü ve cilt sağlığı için önemli etkileri görülmüş ve sabunu elde edilmeye başlanmıştır. Bıttım sabunu... Devamını Oku

..
Bitkisel Tedavi31 Ocak 2017
Deve Dikeni (Milk Thistle) Faydaları

Deve Dikeni (Milk Thistle) Faydaları

MİLK THİSTLE Deve dikeni (milk thistle) Avrupa ve Amerika kıtasında çoğunlukla yetişen ve silimarin maddesi içeren bir bitkidir. Bu bitki insan sağlığı için özellikle karaciğeri toksinlerden temizlemek için kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde karaciğerde bulunan zararlı toksinlerin dışarı atılmasında kullanılır. Alkol, sürekli... Devamını Oku

..
Sağlıklı Yaşam13 Ocak 2017